|
ראשי | תוכן עניינים | סיפורים מהשואה | יומן הילדות של יוליקה | מעולמה של ארנה רובין | על ארנה רובין | האינטרנט הפרטי של ארנה |
ארץ הצבי | הוקרה | הקדמה | שני דורות | יומני קוציקה | קישורים |
לפראג הגענו במקרה שכן הבן שלנו, אודי, נשלח לכאן לצורכי עבודה ממקום עבודתו בניו יורק והחלטנו לנצל זאת למפגש שכרוך בטיסה הרבה יותר קצרה מאשר טיסה ארוכה ומייגעת מעבר לים.
למען האמת ציפינו לבירה מזרח אירופאית טיפוסית אך למעשה חיכתה לנו הפתעה נעימה והקבילה את פנינו עיר תוססת ורעננה שצעירים מכל העולם מסתובבים, בקבוצות וביחידים, ברחובותיה, מסעדות וברים איכותיים לרוב, חנויות מתוקתקות ועיר נקייה ומבהיקה, ומעל לכל התמזל מזלנו וזכינו למזג אוויר נעים.
מאחר שהופתענו לטובה מכל מה שראו עינינו התבקשה בדיקה מהירה על צ'כיה בגוגל שכן חשדנו שכנראה צ'כיה זו לא עוד מדינה מזרח אירופאית טיפוסית כמו שחשבנו תחילה. ובכן: התל"ג הצ'כי דומה לזה של ישראל (36,000 דולר לנפש), מדד אי-שוויון מחמיא, המדינה הכי פחות אנטישמית במזרח אירופה ובכלל ואחת המדינות האתיאיסטיות ביותר בעולם. במדד הדמוקרטיה של האקונומיסט צ'כיה מדורגת, ביחד עם ישראל, בקבוצת האיכות השנייה (דמוקרטיה פגומה) – הישג למדינה הקומוניסטית לשעבר אך לא בטוח שלישראל. אכן יש לצ'כים במה להתגאות.
בין האתרים שביקרנו נמנים מצודת פראג, כיכר העיר העתיקה, גשר קארל, מוזיאון קפקא, הרובע היהודי, האי קמפה, פארק וישהראד וקיר ג'ון לנון (כן, יש דבר כזה) וקינחנו בעוגות בוחטה מסורתיות.
רצוי להיעזר במדריך במיוחד במוזיאון קפקא וברובע היהודי – לקח חשוב שלמדנו בטיול זה.
המחירים בפראג סבירים. התארחנו במלון Residence Leon D'Oro – מלון מרווח ונעים במרכז העיר, לא רחוק מהכיכר המרכזית, ואכלנו ב-Mlejnice – מסעדה איכותית במרכז העיר אך צריך להזמין מקומות מראש.
![]()
קתדרלת טין היא כנסייה קתולית הממוקמת בכיכר העיר העתיקה של פראג .צריחי הכנסייה מזדקפים לגובה של 80 מטר. בנייתה החלה במאה ה-11. משמעות טין בצ'כית "מתחם". האסטרונום הדני המפורסם טיכו ברהה נקבר בכנסייה בשנת 1601.
![]()
פסל ישו הצלוב והכיתוב בעברית "קדוש, קדוש, קדוש, יהוה צבאות" המוצב על גשר קארל. האותיות INRI הן ראשי תיבות של כיתוב לטיני הלקוח מהברית חדשה שמשמעותו בעברית: "ישו מנצרת מלך היהודים". האגדה מספרת שיהודי שהואשם בבזוי הפסל נדרש להוסיף לפסל כתובת מזהב על חשבונו.
![]()
תמונה של קפקא בחזית מוזיאון קפקא. המוזיאון מושקע ומרשים אך מומלץ לבוא עם מדריך.
![]()
גשר קארל (צ'רלס) חוצה את נהר הולטאבה בפראג. שליט האימפריה הרומית הקדושה, קארל הרביעי, החל בבניית הגשר במאה ה-14 ומכאן שמו. לאורך הגשר נמצאים 30 העתקים של פסלי שליטים וקדושים נוצרים. אמנים רבים – בעיקר ציירים ומוזיקאים – מגיעים מדי יום לגשר, וכן רוכלים הבאים למכור את מרכולתם.
![]() ![]()
אתי, אשתי, ואני עולים בגרם המדרגות המוביל למצודת פראג. גרם המדרגות הלולייני הפנימי לראש המצודה, למצפה, תלול ביותר, צר וארוך כך שהחוויה של העליה למעלה מתאימה למיטיבי לכת ולא לכאלה שסובלים מסחרחורות ובעיות לב.
![]()
סיור אופני בירה ברחובות פראג. הרכב מיועד לעד 15 נוסעים כשעשרה מהם מדוושים. לנוסעים מוגשת בירה צ'כית ומושמעת מוסיקה גם לפי בחירה. את הסיור מוביל מדריך שאוחז בהגה ושלא שותה כמובן.
![]()
בתמונה כותב שורות אלו בחזית קיר ג'ון לנון - קיר גראפיטי ליד גשר קארל, עם כתובות וציורי קיר, המוקדשים לג’ון לנון וללהקת הביטלס. הקיר קיים מאז הירצחו של ג'ון לנון ב-1981 והוקם כמחאה כנגד השלטון הקומוניסטי ששלט אז בצ’כוסלובקיה.
|
![]()
מצודת פראג היא טירה בפראג בה מלכי בוהמיה וקיסרי הקיסרות הרומית הקדושה ומאוחר יותר נשיאי הרפובליקה של צ'כיה החזיקו לשכות ומשרדים. מצודת פראג היא אחת הטירות הגדולות והעתיקות בעולם. בנייתה החלה במאה ה-9 לספירה.
![]()
הסמטה הכי צרה בפראג נמצאת ליד מוזיאון קפקא. מדובר בסמטה שהיא כל כך צרה עד שרק אדם אחד יכול לעבור בה בכל פעם. לפיכך, למניעת פקק, הותקן רמזור.
![]()
האי קמפה הוא אי מלאכותי קטן בלב העיר פראג, סמוך לגשר קארל, שנוצר כתוצאה מחפירה של תעלה מלאכותית מנהר הולטבה על מנת להפעיל טחנות קמח. האי מכונה "ונציה של פראג" בשל תעלות המים הצרות והבתים הממוקמים בצידן.
![]() ![]()
בירה בפראג. מימין בני אודי, באמצע אתי, אשתי, ומשמאל כותב שורות אלו.
![]() ![]()
אנחנו ברובע היהודי. מימין לשמאל: יונתן (בן זוגה של נילי בתי), נילי, אודי, אתי ועבדכם הנאמן. מומלץ להגיע בשעות שהאתרים פתוחים בלוויית מדריך – מה שאנחנו, לצערנו, לא עשינו.
![]()
פארק וישהראד נמצא בפאתי העיר פראג על נהר הולטבה. בפארק נמצאת כנסיית פאולוס ופטרוס הקדושים שבתחומה נמצא בית הקברות וישהראד שבו קבורים צ'כים חשובים רבים. הפארק רחב ידיים, פסטורלי וטובל בירק. בתמונה מבנה מהמאה ה-11 – הכי עתיק בפראג ששרד.
|